Propuneri de amenajări interioare

Tablourile pot schimba radical o locuinţă. Pe lângă faptul că o înfrumuseţează, îi dau culoare, o fac mai primitoare şi îi imprimă un aer personal, aceste obiecte pot deveni o încântare pentru ochi, dacă le poziţionaţi corect şi armonios, în funcţie de câteva reguli ce ţin de echilibrul vizual.

Nu aşezaţi tablourile la întâmplare! Dacă le agăţaţi prea sus sau prea jos ori în locuri lipsite de vizibilitate, le veţi scădea din valoare şi frumuseţe. Iată la ce înălţime trebuie să le expuneţi: tablourile mici şi cu desen fin (grafică, gravură sau fotografii) – sub înălţimea medie a câmpului vizual (150 cm); tablourile mari, cu o expresivitate puternică – în spaţii deschise; tablourile de dimensiuni mijlocii – la înălţimea câmpului vizual (160 cm).

O altă regulă foarte importantă spune că tablourile trebuie poziţionate întotdeauna la nivelul ochilor.

Dacă amplasaţi un tablou deasupra canapelei din living, nu lăsaţi prea mult spaţiu între aceasta şi perete. Spaţiul ideal este de 5-15 centimetri. În cazul în care distanţa va fi mai mare, ochiul privitorului se va îndrepta către perete, şi nu către lucrare.

 

SURSA:Mai multe lucruri interesante cititi pe:

http://m.romanialibera.ro/stil-de-viata/casa-mea/11-sfaturi-pentru-a-aseza-tablourile–360325

 

Reclame