TEMA MISTERUL

Stilul este semi-abstract. Se folosesc anumite simboluri. Se folosesc culori acrilice metalizate sau culori acide. In aceste lucrari gasim in esenta unele sentimente contradictorii.Imbinari ascunse ce se nasc in fiecare dintre noi.Intrebari la adresa eului nostru launtric.”Ce se ascund in spatele unui lucru,unui om,sentiment,eveniment din viata noastra?”Gasim partea misterioasa a fiecaruia dintre noi.Semnele (simbolurile),mai mult sau mai putin clare cu trimitere la elemente din natura,sunt intrepatrunse(completate) uneori de figurativ (nudul-in starea pura atat ca aparitie,cat si prin culoare si lumina).

„Sfera” este simbolul perfectiunii, plenitudinii si echilibrului.Dacã, prin forma ei, ea simbolizeazã sfârsitul unui ciclu, volumul sferei reprezintã continutul, esenta acestora.În viziunea lui Platon, forma sferei ar fi perfecta si cea mai armonioasa din întreg universul, simbol al celei mai înalte speculatii filosofice.Visul în care ne apare acest simbol aratã atingerea telurilor noastre.Sfera are aceeasi semnificatie ca si cercul.El este simbolul universului, asa cum punctul reprezinta fiinta suprema care il sustine. Centrul cercului este intotdeauna la egala distanta de toate punctele aflate la periferie. De aceea cercul este si un simbol al echilibrului. Punctul este o expansiune care da nastere cercului, a manifestarii. Cercul este totodata simbolul eternei reintoarceri, al ciclicitatii care se regaseste in natura sub forma anotimpurilor, zilelor,fazelor lunii etc. In cele 5 elemente cercul este simbolul aerului, al spatiului, expansiunii.

„Luna” este cunoasterea indirecta, discursiva, progresiva, rece. Astru al noptilor, evoca în plan metaforic frumusetea, dar si lumina în imensitatea întunecimii.Lumina lunii este o reflectare a luminii soarelui.Luna este simbolul cunoasterii teoretice, conceptuale, rationale.

„Copacul” este o entitate fizica. Este bine ancorat , este stabil, este puternic, este statornic.Avându-și rădăcinile înfipte în pământ și crengile înălțate spre cer, arborele este socotit ca un simbol al raporturilor ce se stabilesc între pământ și cer. În acest sens, el are caracterul unui centru.

„Nudul” -simbol al demnitatii umane.Nuditatea- imagine a purității și a adevărului . Nudul – eterna cautare sensibila a eului uman.

Cromatica acestor lucrari este destul de precisa.Se foloseste fie o cromatica rece,in care preponderenta este culoarea albastru sau ciel,pusa in valoare de o culoare metalizata cu inflexiuni calde(aramiu,crom),fie o cromatica foarte calda (rosu,orange,aramiu),in care verdele kiwi,olivul,brunul,pun in valoare si completeaza pata cromatica calda.

 

GALERIA CU CROMATICA RECE

GALERIA CU CROMATICA CALDA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s